czyli odchudzanie z Metodą Montignac! Pysznie, zdrowo, do syta i codziennie coś innego :)
sobota, 14 stycznia 2012
Owoce leśne pod kruszonką
Pachnąca i słodka kruszonka rozpływająca się w ustach... Do tego delikatnie kwaśne owoce leśne... Czego można chcieć więcej? Danie pyszne i na ciepło i na zimo, kiedy kruszonka zdąży stwardnieć. Zjadłam je na dwa razy - połowę tuż po obiedzie w ramach deseru, a resztę - pół godziny później do kawy. I zero poczucia winy, bo wszystko jak najbardziej zgodne z Metodą Montignaca. A pomysł narodził się w komentarzach do przepisu na muffiny pomarańczowe. Dzięki Nechebet ;)
Składniki
Mrożone owoce leśne (u mnie 250 g)
4 łyżki zmielonych migdałów
3 łyżki zmielonych otrąb owsianych
3 łyżki fruktozy
3 łyżki oleju rzepakowego
szczypta cynamonu - jeśli kruszonka ma być na jabłkach
Owoce wkładamy do naczynia żaroodpornego. Pozostałe składniki mieszamy paluchami w misce, aż uzyskamy konsystencję kruszonki., a następnie posypujemy owoce. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 15 minut - do czasu, kiedy kruszonka nabierze złotego koloru.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
fantastycznie sie zrobilo i jak slodziutko -:))))
OdpowiedzUsuńodmieniona wersja mojego najwaspanielszego deseru z owocami lesnymi ..dzieki tak trzymaj
no zdjecia powalajace
Następnym razem będą jabłka :)
UsuńChyba nawet tej samej mrożonki owocowej użyłyśmy ;)
OdpowiedzUsuńLidl rządzi B-)
Usuńzrobiłam dzisiaj na deser i rzeczywiście pychota :) dzięki Rodzynko za przepis :)
OdpowiedzUsuńCzy w tej mieszance owoców leśnich są również wiśnie?
OdpowiedzUsuńCzy podane desery i ciasta sa dostepne w I fazie diety mm? Dziekuje :)
OdpowiedzUsuńJak najbardziej :-)
Usuń